Sunday, April 23, 2017

Preparation untuk Dinner Pusat Pengajian Kejuruteraan (PPK) Pembuatan

AKAK Ain dan AKAK Aifaa



Hotel Putra Regency menjadi pilihan para Senior Manufact

Aku jadi AJK dinner ni last minit, tu pun sebab Danial, selaku pengarah projek dinner ni mmg tak cukup kakitangan untuk urus dinner ni. Memang beberapa hari sebelum hari kejadiaan, aku dilantik jadi AJK dan aku diletakkan under AJK Sambutan. So, beberapa hari sebelum dinner jugak la, kitorang all-out untuk settle sume keje berkaitan dinner dari cenderahati, jemputan para pensyarah hingga hiasan.

Pada hari kejadian, seawal pagi (padahal takdela pagi sangat) semua AJK gerak ke Hotel Putra Palace kat Kangar untuk siapakan apa yang patut disiapkan. Sebab time ni jugak nak menghias tangga, susun semua hadiah lucky draw, test PA system, raptai untuk persembahan, test microfon, & pasang banner untuk photobooth. 


Aku ngn Aidi Palap merasmaikan photobooth

Shah Muslim, Wakil 3rd Year








Time ni baru nak pasang banner untuk photobooth.






Selepas itu, kitorang nak settle hiasan tangga & door gifts. Sebab crew dalam 12 orang, belon nak dekat 300++ untuk ditiup...masing2 smpai pucat sebab tak cukup oksigen.







Tak salah kalau nak feeling budak2 kejap.

Danial, selaku Pengarah Projek..tengah busy dengan bunga Ros, yg merupakan tema untuk dinner ni.














Ni akak Ain. Selaku Emcee untuk dinner ni.

Ain & Shah Muslim. Time ni Ain dok baiki skrip ucapan untuk malam ni. Dia pon last minit gak dapat jawatan tu.






Anees Palap

No comment. Just mendoakan kebahagiaan bersama.







Lepas tu, kitorang mintak kat pengarah untuk menaja makan tengah hari kitorang. Hik Hik. Yela, kitorang tak makan dari pagi..pastu kene buat keje sampai lapar perut. Lepas tu, aku, Aidi ngn Ain wakil untuk beli nasi tengah hari. Pengarah menaja RM4.00 setiap seorang, so kitorang beli nasi ayam yang berharga Rm4.00, so ngam2 duit tersebut.

Takle bla sorang2, sume muka lapar.







Time ni semua orang makan lunch dahulu. Stop kejap buat kerja, lepas makan kitorang sambung balik buat keje. Kitorang terus mula & siapkan untuk perhiasan tangga.

Kitorang menghias tangga dengan belon untuk nmpak Glitz & Glam..

Shah rehearse untuk persembahan sajak malam nanti

Pengarah & Syah make sure everything is on the right place. 





AJK Sambutan (reception) untuk dinner, Paan & Anees Palap

Manakala Aidi rehearse untuk bacaan doa malam ni. Aidi pon last minit dilantik jadi AJK Bacaan Doa

Dalam pukul 5, kitorang settle kerja2 tertentu & terus balik untuk bersiap. Kitorang berdoa & berharap semua berjalan lancar & dinner ni membawa nama secretariat kepada kejayaan. AMIN

(bersambung...)

No comments:

Post a Comment